علامت تجاری منشور

روایت ها

متن کامل

پروتئین تولید شده از برق برای کاهش گرسنگی در جهان



پروتئین


برگردان منشور

در مطالعه مشترک دانشگاه صنعتی لاپین رانتا و مرکز تحقیقات فنی فنلاند، یک دسته پروتئین تک سلولی با استفاده از برق و دی اکسید کربن تولید شده است. پروتئینی که به این صورت تولید شده می تواند با توسعه بیشتر به عنوان غذا و نیز خوراک حیوانات استفاده شود. این روش تولید غذا را از محدودیت های مربوط به محیط زیست آزاد می کند. این پروتئین می تواند هر کجا که انرژی های تجدید پذیر، مثل انرژی خورشیدی، وجود دارد تولید شود.

یوها پکا پیتکنن (Juha-Pekka Pitkänen) دانشمند ارشد مرکز تحقیقات فنی فنلاند توضیح می دهد که: "در عمل تمام مواد اولیه از طریق هوا موجود است. در آینده، فن آوری می تواند به مکان هایی چون بیابان ها و مناطق دیگری که با قحطی مواجهند منتقل شود. یک گزینه احتمالی دیگر راکتور خانگی است، نوعی لوازم خانگی که مصرف کننده می تواند برای تولید پروتئین لازم از آن استفاده کند."

محققان به علاوه غذا در صدد تهیه پروتئین برای خوراک دام هستند. پروتئین تولید شده توسط برق می تواند به عنوان جایگزین تغذیه ای استفاده شود و به این ترتیب زمین ها برای سایر مقاصد، مثل جنگل کاری، آزاد شود. این اجازه می دهد غذا در هر کجا که لازم است تولید شود.

پروفسور جرو آهولا (Jero Ahola) از دانشگاه صنعتی لاپین رانتا می گوید: "در مقایسه با کشاورزی سنتی، روش تولیدی در دست مطالعه نیاز به محلی با شرایط کشاورزی، مثل حرارت مناسب، رطوبت یا نوع خاصی خاک ندارد. این به ما امکان می دهد از فرایندی کاملا" اتوماتیک برای تولید خوراک دام در یک کانتینر حمل ساخته شده در مزرعه استفاده کنیم. این روش نیازی به مواد کنترل آفات ندارد. تنها مقدار لازمی از مواد مغذی کود مانند در فرایندی بسته استفاده می شود. این به ما امکان می دهد از تأثیرات زیست محیطی، مثل هرز رفتن آب در سیستم آبیاری یا تشکیل گازهای گلخانه ای قوی جلوگیری شود."

بازده ده برابری انرژی

بر اساس برآورد محققان، روند تولید غذا از برق می تواند تقریبا" ده برابر فتو سنتز رایج، که برای کشت سویا و سایر محصولات استفاده می شود راندمان انرژی داشته باشد. برای این که محصول رقابتی باشد فرآیند تولید باید حتی کارآمد تر شود. اخیرا" تولید یک گرم پروتئین حدود دو هفته وقت می برد و از تجهیزات آزمایشگاهی که اندازه تقریبا" یک فنجان قهوه است استفاده می شود.

درگام بعدی، هدف محققان تولید آزمایشی است. در مرحله آزمایشی، ماده در مقادیر کافی برای توسعه و آزمایش محصولات غذایی و خوراک دام است. این امر امکان تجارتی کردن را هم فراهم می آورد.

آهولا می گوید: "تمرکز ما در حال حاضر روی توسعه فن آوری است: مفاهیم رآکتور، فن آوری، بهبود بازده، و کنترل روند. کنترل روند شامل تنظیم و مدل سازی انرژی تجدید پذیر است به نحوی که به میکرب ها امکان حد اکثر رشد ممکن را بدهد. ایده این است که مفهوم را به صورت یک محصول انبوه در آورد که با رواج بیشتر فن آوری قیمت کاهش یابد. برنامه تجاری کردن آن بستگی به اقتصاد دارد."

پنجاه درصد پروتئین

پیتکنن توضیح می دهد که: "در بلند مدت، هدف پروتئین تولید شده بوسیله برق، استفاده در پخت و پز و محصولات همان طور که هست می باشد. مخلوط بسیار مغذی، با %50 پروتئین و %25 کربوهیدرات و بقیه چربی و اسید نوکلئیک است. غلظت محصول نهایی می تواند با عوض شدن ارگانیسم های استفاده شده در تولید تغییر یابد."

این مطالعه بخشی از پروژه تحقیقاتی گسترده انرژی نئو کربن است که به طور مشترک توسط دانشگاه صنعتی لاپین رانتا و مرکز تحقیقات فنی فنلاند اجرا می شود. هدف پروژه توسعه یک سیستم انرژی است که به طور کامل تجدید پذیر و بدون تابش است. غذای بدست آمده از مطالعه برق توسط آکادمی فنلاند حمایت مالی می شود و طی چهار سال اجرا می شود.



منبع: www.lut.fi